Aкушерката Емилия Ковачева e осъдена на 18 г. затвор при първоначален

...
Aкушерката Емилия Ковачева e осъдена на 18 г. затвор при първоначален
Коментари Харесай

Окончателно: 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Aкушерката Емилия Ковачева e осъдена на 18 година затвор при първичен „ непоколебим “ режим за опит за ликвидиране на новороденото бебе Никол, оповестиха от прокуратурата. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и неподлежи на обжалване.

На 18.04.2015 година за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в поделение по акушерство и гинекология на столична болница Ковачева направила опит съзнателно да умъртви малолетната Н. Д., намираща се в безпомощно положение, посредством нанасяне на голям брой мощни удари с ръка в региона на главата и тялото, както и посредством задушаване с ръце в региона на врата на детето.

На бебето е породена тежка черепно-мозъчна контузия, обвързвана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, разпръснат тежък мозъчен оток и други контузии. Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост и е довършено, само че не са настъпили плануваните от закона и желаните от подсъдимата общественоопасни последствия – гибелта на детето.

Ковачева е задържана днес и е преведена в пандиза в гр. Сливен. Това поставя завършек на 5-годишната правосъдна сага против някогашната акушерка. През 2017 година тя беше наказана на 18 година затвор, само че на втора инстанция Софийският апелативен съд реши да понижи присъдата и с 2 години. Преди година обаче Върховен касационен съд реши, че неправилно САП е приел за смекчаващо вината на Ковачева това, че е изразила страдание за стореното и е работила е изключително, по тази причина върна делото за преразглеждане от различен правосъден състав.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР